Esteu aquí

Completades les obres de millora de la xarxa ciclable a l'avinguda de la Generalitat

01/01/2023 - Mobilitat

L'Ajuntament de Sant Joan Despí ha finalitzat les obres de millora de la xarxa ciclable de l'avinguda de la Generalitat que ara és més àmplia i segura. Els treballs han tingut el suport de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB).

Les obres han estat centrades en dos trams de l'avinguda de la Generalitat: entre els carrers de Vallespir i de Fontsanta, i entre el pas inferior de la B-23 i l'avinguda de Lluís Companys.

Al primer tram, que vertebra el polígon industrial de la Fontsanta, s'ha millorat el carril bidireccional existent, tot ampliant l'amplada del carril i de la franja de seguretat amb la línia d'aparcament.

Respecte al tram del pas inferior de la B-23, s'han establert dos carrils unidireccionals, un per a cada sentit, millorant la seguretat viària i incorporant un espai avançat per als ciclistes al semàfor que regula l'accés al pas inferior.

El nou traçat connecta amb carrils bici ja existents, amb intercanviadors de transport, amb el polígon Fontsanta i amb altres centres generadors de mobilitat com els instituts. L'actuació contribueix a completar la connectivitat de la xarxa pedalable metropolitana, facilitant la mobilitat quotidiana municipal i supramunicipal amb bicicleta i altres cicles.

A més de millorar la xarxa ciclable, s'ha rehabilitat el paviment de les calçades, s'han ordenat els passos de vianants i la cruïlla amb el carrer de Narcís Monturiol, que s'ha semaforitzat. L'obra, amb un pressupost de 399.862,50 euros, està finançada per l'Ajuntament i l'Àrea Metropolitana de Barcelona, que hi ha participat un 50%.