Esteu aquí

Els barris

La ciutat de Sant Joan Despí està formada per cinc barris:barri Centre (16.010 hab.), barri de les Planes (11.329 hab.), barri de Pla del Vent - Torreblanca (3.646 hab.) i barri Residencial Sant Joan (3.646 hab.). Actualment hi ha una zona en expansió a l’entorn de la Ciutat Esportiva Joan Gamper/ les Begudes. (1.444 hab)

 


El barri Centre delimita geogràficament al nord pel carrer Creu d’en Muntaner; al sud pel terme municipal de Cornellà (carrer Maria Rosa i cotxeres del Tram); a l’est pel ferrocarril Barcelona – Vilafranca, i a l’oest pel carrer de Maria Tarrida.

barri centre

 


 

El barri de les Planes delimita al nord per l’avinguda de Barcelona i el carrer d’Àngel Guimerà; al sud per l’avinguda de les Flors, carrer d’Àngel Guimerà i carrer dels Cirerers coincidint amb el terme municipal de Cornellà; a l’est amb l’avinguda del Baix Llobregat i a l’oest amb el carrer del Gran Capità.

Les Planes

 


 

El barri de Pla del Vent – Torreblanca, té al nord el parc de Torreblanca i la carretera nacional 340; al sud l’autopista B23, a l’est el terme municipal de Sant Just i autopista B23, i a l’oest la via fèrria Barcelona – Vilafranca.

Torreblanca


 

El barri Residencial Sant Joan, delimita al nord amb l’autopista B23; al sud amb el carrer de Sant Martí de l’Erm; a l’oest amb el carrer Fructuós Gelabert, i a l’est amb l’avinguda del Baix Llobregat.

Residencial Tv3
 


El barri de les Begudes es troba delimitada per l’autopista B-23, l’avinguda de l’Onze de Setembre, les vies del tren i el sector antic de les Begudes. Aquesta zona està en ple procés d’urbanització que inclou uns 800 nous habitatges, zones verdes, equipaments públics, etc.