Esteu aquí

Incidències dels serveis

Millora de la xarxa ciclable de l’av. Generalitat: pas sota la B-23 fins a Lluís Companys

 

Dissabte 3 de desembre es realitzaran treballs de pavimentació i millora de la xarxa pedalable a l’av. de la Generalitat, en el tram comprès entre el pas inferior de la B-23 i l’av. de Lluís Companys. Aquesta actuació obliga a tallar el trànsit en aquest tram a partir de les 8.00 hores de dissabte fins la finalització dels treballs.

Disculpeu les molèsties

 


 

Treballs de millora de la xarxa pedalable de l’av. Generalitat

 

En el marc de les obres de reordenació i millora de la xarxa pedalable que realitza l’Ajuntament de Sant Joan Despí amb el suport de l’Àrea Metropolitana de Barcelona. 

DISSABTE 26 DE NOVEMBRE

Fresatge de l’av. Generalitat, entre el carrer de Vallespir i el carrer de la Fontsanta

Afectacions de trànsit a l’av. de la Generalitat:

• Sentit Cornellà: tall de trànsit entre Creu d’en Muntaner i carrer de la Fontsanta (accés exclusiu a veïns del passatge Mossota).
• Sentit Sant Feliu: tall de l’av. Generalitat entre els carrers de la Fontsanta i de Vallespir.

DIUMENGE 27 DE NOVEMBRE

Asfaltatge de l’av. Generalitat, entre els carrers de Vallespir i de la Fontsanta

Fresatge i asfaltatge de l’av. Generalitat, entre pas inferior B-23 i av. de Lluís Companys

Afectacions de trànsit a l’av. de la Generalitat:

• Sentit Cornellà: tall de trànsit entre Creu d’en Muntaner i el carrer de la Fontsanta (accés exclusiu a veïns del Passatge Mossota) i tall de l’av. Generalitat a l’av. de Lluís Companys.
• Sentit Sant Feliu: tall de l’av. Generalitat entre els carrers de la Fontsanta i de Vallespir i tall de l’av. Generalitat a Creu d’en Muntaner (pas inferior B-23, tallat).

Disculpeu les molèsties.

 


 

Contenidors de residus afectats per les obres del carrer de Francesc Macià

 

Amb motiu de les obres de reurbanització del carrer de Francesc Macià, provisionalment, s’han eliminat els contenidors de residus ubicats al tram comprès entre els carrers de la Creu d’en Muntaner i de Jacint Verdaguer, i s’ha reforçat el servei a les àrees de contenidors més properes.

Per aquest motiu, us demanem que feu servir les àrees de recollida de residus més properes (carrers de Mossèn Jacint Verdaguer, del Ferrocarril, de la Creu d’en Muntaner...) i no deixeu els residus fora de les àrees habilitades.

Gràcies per la vostra col·laboració.

 


 

Inici de les obres de reurbanització del passeig del Canal

 

Dilluns, 21 de març de 2022, està previst que s’iniciïn les obres de remodelació del passeig del Canal, que afectaran a la totalitat de la via, es desenvoluparan en diferents fases i tindran una durada aproximada de 10 mesos. L’objectiu és reforçar el seu caràcter com a eix verd i cívic per als vianants.

Fases de l’obra (períodes aproximats)

1- Tram Creu d’en Muntaner-Riera d’en Nofre: març-maig de 2022
2- Tram Riera d’en Nofre-Domènec: maig-juliol de 2022
3- Domènec-Jacint Verdaguer: juliol-agost de 2022
4- Jacint Verdaguer-Canalies: agost-setembre de 2022
5- Canalies-av. de Barcelona: setembre-octubre de 2022
6- av. de Barcelona-Antoni Maura: octubre-desembre de 2022

La reurbanització preveu: renovació de la il·luminació, la pavimentació i les jardineres; instal·lació de nou mobiliari urbà i millora de l’accessibilitat i del drenatge.

Les obres no tindran afectació directa al trànsit, tot garantint l’accessibilitat als guals i els creuaments dels carrers transversals.

Disculpeu les molèsties. 

 


 

Inici de les obres de reurbanització del carrer de Francesc Macià

 

Dilluns, 21 de març de 2022, està previst que s’iniciïn les obres de remodelació del carrer de Francesc Macià. Els treballs, que es dividiran en tres fases i duraran uns 8 mesos, afectaran la totalitat del carrer, de 650 metres, des de Creu d’en Muntaner fins a l’avinguda de Barcelona.

Fases de l’obra (períodes aproximats)

1- Tram Creu d’en Muntaner-Domènec març-juny de 2022
2- Tram Domènec-Jacint Verdaguer abril-juliol de 2022
3- Jacint Verdaguer- av. de Barcelona juliol-novembre de 2022

La reurbanització preveu: soterrament de les línies aèries, ampliació de voreres, nou arbrat, instal·lació d’il·luminació sostenible, pacificació del trànsit i millora de l’accessibilitat, del drenatge i del clavegueram.

Les obres tindran les lògiques afectacions al trànsit i l’aparcament del tram on s’actuï, sempre garantint els creuaments dels carrers transversals i l’accés a guals fora d’horari de treball.

Disculpeu les molèsties. 

 


 

Alerta davant la presència de senglars

 

Davant la possible presència d’exemplars de porcs senglars a la ciutat, especialment a la zona del Pla del Vent-Torreblanca, demanem màxima precaució. El porc senglar és un animal salvatge cada vegada més freqüent en zones urbanes. És probable que estigui de pas perquè recorren llargues distàncies.

En cas de trobar-vos amb un porc senglar es recomana el següent:

  • No ens hi hem d’apropar mai, ni tocar-los: No es tracta de mascotes, sinó d’animals que viuen en un entorn natural i, per tant, ens poden veure com una amenaça directa si ens apropem.
  • Evitem moviments o sorolls bruscos si es troben molt a prop: ells intenten fugir si veuen perill i el poden evitar. Però en el cas que estiguin a prop, o vagin amb les seves cries hem d’evitar fer moviments o sorolls bruscos, ja que ho podrien interpretar com una amenaça directa i enfrontar-se a nosaltres.
  • No els hem de donar menjar: que amb aquest fet es modifica la seva conducta i acaben perdent la por a les persones. No hem d’oblidar que són animals salvatges.
  • Llençar la brossa dins de bosses i assegurar-nos que el contenidor queda tancat correctament. Evitem llençar menjar a les papereres.
  • El menjar dels animals domèstics ha de quedar fora de l’abast dels senglars.
  • En cas que notem la seva presència podem fer soroll per tal que no s’acostin. No fer-ho en cas de tenir-los a una distància molt curta.
  • Lliguem els gossos davant la seva presència: en cas que es sentin atacats poden ferir o envestir el nostre gos.
  • Conduïm amb precaució: Poden creuar la carretera i provocar una col·lisió i/o la seva mort.

L’Ajuntament ha augmentat la vigilància i ha posat les mesures de neteja necessàries per evitar la presència d’escombraries que els serveixin d’aliment.