Esteu aquí

Incidències dels serveis

Canvi en l’hora de recollida de residus per la revetlla

 

Amb motiu de la revetlla de Sant Joan, el dia 23 de juny, el servei de recollida de residus s’avançarà i començarà a les 15 hores.

El mateix dia 23 de juny no hi haurà servei de recollida de mobles.

Tingueu en compte l’horari a l’hora de dipositar els residus en aquests contenidors. Agraïm la vostra col·laboració.

 


 

Prohibició de llançar petards de risc mitjà i alt (F2 i F3)

 

Atenent les recomanacions i normatives de les autoritats, l’Ajuntament de Sant Joan Despí ha establert una sèrie de mesures per al llançament de petards amb motiu de la revetlla de Sant Joan:

• Queda prohibit llançar petards de categoria F2 (risc mitjà) i F3 (risc alt) a tot el nucli urbà llevat dels llocs destinats a aquest efecte. Cal observar sempre la categoria, que ha d’estar degudament indicada a l’embolcall.

• S’habilitaran espais específics, exclusius, delimitats i degudament senyalitzats destinats al llançament de petards, obligatori per als de categoria F2 i F3 (*).

• S’ha de respectar la distància mínima obligatòria vers el petard i els límits d’edat: F1 (12 anys i 1 metre); F2 (16 anys i 8 metres) i F3 (18 anys i 15 metres).

• Eviteu aglomeracions a l’espai públic.

• Respecteu sempre les mesures de protecció i les distàncies i higiene, en especial la distància física i eviteu el contacte.

• Eviteu l’ús de gel hidroalcohòlic o altres productes inflamables, en cas que manipuleu petards.

L’incompliment d’aquestes normes serà objecte de sanció (fins a 300 €) en aplicació de l’Ordenança Municipal de Civisme.

ESPAIS HABILITATS PER AL LLANÇAMENT DE PETARDS DE RISC MITJÀ I ALT (F2 I F3) per a la nit de la revetlla (23 de juny)

• Carrer d’Indústria, entre Gran Capità i avda. Mare de Déu de Montserrat (zona industrial)

• Carrer de Cirerers, entre Frares i avda. del Baix Llobregat (zona industrial)

• Pista esportiva Sol Solet: entre carrer de Maria Tarrida i rambla de J.M. Jujol (Centre)

• Carrer de Torreblanca: terreny al costat de la pista esportiva

• Carrer de Manuel Vázquez Montalbán: entre carrers Major i Ana María Martínez Sagi (les Begudes)

• Carrer de la TV3, entre Oriol Martorell i el pàrquing de TV3

 


 

Recomanacions per a un Correfoc segur (dissabte 18 de juny)

 

Per als i les participants:

 • No tireu aigua ni a les colles ni a les bèsties, la pólvora mullada pot ser molt perillosa per a tothom que hi estigui a prop
 • Aneu amb roba de cotó, amb màniga i pantalons llargs
 • Porteu gorra i/o mocador per al cap
 • Protegiu-vos els ulls
 • Obeïu les indicacions dels serveis d’ordre públic i de sanitat
 • En cas de cremades, dirigiu-vos immediatament al punt d'assistència sanitària situat al final del recorregut a la plaça del Mercat (cruïlla J. F. Kennedy I Cornellà)

Per als veïns i veïnes i comerciants:

 • Per qüestions de seguretat i amb el fi d’evitar possibles danys a vehicles, s’informa que no es permetrà aparcar en els carrers indicats en el recorregut del correfoc i senyalitzats amb prohibició d’estacionar durant el dia 18 de juny a partir de les 17 h. Els cotxes aparcats seran retirats per la grua municipal. L’organització no es farà càrrec dels desperfectes als vehicles que no facin cas d’aquestes recomanacions i que estiguin estacionats incorrectament durant el recorregut
 • Abaixeu les persianes i les portes metàl·liques dels edificis que en tinguin
 • Protegiu els vidres de les finestres, portes i aparadors amb cartons gruixuts 
 • Apugeu tots els tendals exteriors dels habitatges i locals
 • No aboqueu aigua als participants ni als espectadors del correfoc pel perill que representa
 • Retireu de la via pública qualsevol objecte que pugui dificultar el pas dels actors, organitzadors, serveis sanitaris i de seguretat, i participants del correfoc
 • Es demana la col·laboració de tota la ciutadania per al bon funcionament del correfoc
 • Gràcies per la vostra col·laboració

 


 

Contenidors de residus afectats per les obres del carrer de Francesc Macià

 

Amb motiu de les obres de reurbanització del carrer de Francesc Macià, provisionalment, s’han eliminat els contenidors de residus ubicats al tram comprès entre els carrers de la Creu d’en Muntaner i de Jacint Verdaguer, i s’ha reforçat el servei a les àrees de contenidors més properes.

Per aquest motiu, us demanem que feu servir les àrees de recollida de residus més properes (carrers de Mossèn Jacint Verdaguer, del Ferrocarril, de la Creu d’en Muntaner...) i no deixeu els residus fora de les àrees habilitades.

Gràcies per la vostra col·laboració.

 


 

Tall de trànsit al carrer Riera d'en Nofre, (entre carrer Major i Camí del Mig)

 

El proper dilluns, 25 d'abril, es tallarà al trànsit rodat el tram del carrer Riera d'en Nofre entre el carrer Major i el Camí del Mig per obres de millora en la vorera frontal de l'escola Sant Francesc d'Assís. Els veïns i veïnes podran accedir als seus pàrquings.

Amb les obres es renovarà el paviment i se substituirà l'arbrat en mal estat.

Disculpeu les molèsties.

 


 

Inici de les obres de reurbanització del passeig del Canal

 

Dilluns, 21 de març de 2022, està previst que s’iniciïn les obres de remodelació del passeig del Canal, que afectaran a la totalitat de la via, es desenvoluparan en diferents fases i tindran una durada aproximada de 10 mesos. L’objectiu és reforçar el seu caràcter com a eix verd i cívic per als vianants.

Fases de l’obra (períodes aproximats)

1- Tram Creu d’en Muntaner-Riera d’en Nofre: març-maig de 2022
2- Tram Riera d’en Nofre-Domènec: maig-juliol de 2022
3- Domènec-Jacint Verdaguer: juliol-agost de 2022
4- Jacint Verdaguer-Canalies: agost-setembre de 2022
5- Canalies-av. de Barcelona: setembre-octubre de 2022
6- av. de Barcelona-Antoni Maura: octubre-desembre de 2022

La reurbanització preveu: renovació de la il·luminació, la pavimentació i les jardineres; instal·lació de nou mobiliari urbà i millora de l’accessibilitat i del drenatge.

Les obres no tindran afectació directa al trànsit, tot garantint l’accessibilitat als guals i els creuaments dels carrers transversals.

Disculpeu les molèsties. 

 


 

Inici de les obres de reurbanització del carrer de Francesc Macià

 

Dilluns, 21 de març de 2022, està previst que s’iniciïn les obres de remodelació del carrer de Francesc Macià. Els treballs, que es dividiran en tres fases i duraran uns 8 mesos, afectaran la totalitat del carrer, de 650 metres, des de Creu d’en Muntaner fins a l’avinguda de Barcelona.

Fases de l’obra (períodes aproximats)

1- Tram Creu d’en Muntaner-Domènec març-juny de 2022
2- Tram Domènec-Jacint Verdaguer abril-juliol de 2022
3- Jacint Verdaguer- av. de Barcelona juliol-novembre de 2022

La reurbanització preveu: soterrament de les línies aèries, ampliació de voreres, nou arbrat, instal·lació d’il·luminació sostenible, pacificació del trànsit i millora de l’accessibilitat, del drenatge i del clavegueram.

Les obres tindran les lògiques afectacions al trànsit i l’aparcament del tram on s’actuï, sempre garantint els creuaments dels carrers transversals i l’accés a guals fora d’horari de treball.

Disculpeu les molèsties. 

 


 

Alerta davant la presència de senglars

 

Davant la possible presència d’exemplars de porcs senglars a la ciutat, especialment a la zona del Pla del Vent-Torreblanca, demanem màxima precaució. El porc senglar és un animal salvatge cada vegada més freqüent en zones urbanes. És probable que estigui de pas perquè recorren llargues distàncies.

En cas de trobar-vos amb un porc senglar es recomana el següent:

 • No ens hi hem d’apropar mai, ni tocar-los: No es tracta de mascotes, sinó d’animals que viuen en un entorn natural i, per tant, ens poden veure com una amenaça directa si ens apropem.
 • Evitem moviments o sorolls bruscos si es troben molt a prop: ells intenten fugir si veuen perill i el poden evitar. Però en el cas que estiguin a prop, o vagin amb les seves cries hem d’evitar fer moviments o sorolls bruscos, ja que ho podrien interpretar com una amenaça directa i enfrontar-se a nosaltres.
 • No els hem de donar menjar: que amb aquest fet es modifica la seva conducta i acaben perdent la por a les persones. No hem d’oblidar que són animals salvatges.
 • Llençar la brossa dins de bosses i assegurar-nos que el contenidor queda tancat correctament. Evitem llençar menjar a les papereres.
 • El menjar dels animals domèstics ha de quedar fora de l’abast dels senglars.
 • En cas que notem la seva presència podem fer soroll per tal que no s’acostin. No fer-ho en cas de tenir-los a una distància molt curta.
 • Lliguem els gossos davant la seva presència: en cas que es sentin atacats poden ferir o envestir el nostre gos.
 • Conduïm amb precaució: Poden creuar la carretera i provocar una col·lisió i/o la seva mort.

L’Ajuntament ha augmentat la vigilància i ha posat les mesures de neteja necessàries per evitar la presència d’escombraries que els serveixin d’aliment.