Esteu aquí

Campanya informativa entre les persones usuàries de patinets elèctrics

08/07/2020 - Mobilitat

L'Ajuntament de Sant Joan Despí ha endegat una campanya informativa adreçada a les persones usuàries de patinets elèctrics i d'altres vehicles de mobilitat personal per tal que coneguin la normativa que els regula. La campanya es desenvolupa als quatre barris de la ciutat, en zones com ara carrils bici o carrers principals d'ús freqüent per part d'aquest vehicles.

Agents de la Policia Local i agents cívics són els encarregats de realitzar aquesta campanya informativa. Als usuaris dels patinets elèctrics i d'altres vehicles de mobilitat personal se'ls entrega un tríptic informatiu i se'ls dona a conèixer els aspectes més destacats per garantir la convivència a l'espai públic, la seguretat viària i la protecció de totes les persones usuàries de la via pública, especialment dels vianants. El tríptic inclou informació sobre les vies per on es pot circular i la velocitat permesa; la necessitat de respectar sempre als vianants; els elements de seguretat, com ara l'ús de casc i timbre, i de llums quan es fa fosc; així com la prohibició d'anar més d'una persona dalt del vehicle i i d'utilitzar el mòbil o els auriculars mentre es condueix. 

El mes de febrer passat, l'Ajuntament de Sant Joan Despí va aprovar inicialment l'ordenança que regula la circulació per la via pública dels patinets elèctrics, altres vehicles de mobilitat personal i la resta de cicles, amb l'objectiu ordenar la circulació dels nous modes de transport sostenible. L'ordenança determina els espais per on els patinets elèctrics i altres VMP han de circular preferentment, els elements de seguretat que han de dur i les normes de compliment obligat a l'hora de circular.