Esteu aquí

Casals i campus, la millor opció de lleure i esport per passar l’estiu a la ciutat

18/07/2019 - Esports

Més d’un miler d’infants gaudeixen aquests dies dels casals i campus d’estiu que l’Ajuntament de Sant Joan Despí, els esplais, els clubs esportius, i altres entitats, com les AMPA, han organitzat durant els mesos de juny i juliol per ajudar a conciliar la vida familiar i laboral un cop acaba el curs escolar. Aquest any les 13 entitats que ofereixen el servei, a més de l’Ajuntament (en el cas dels campus esportius i les estades de tennis i pàdel a Tennis Despí), han ofertat més de 2.100 places setmanals de casals i campus.

Un any més, el CE El Nus i el CE El Tricicle, entitats que posen a l’abast de la ciutadania un major número de places, 280 i 260 a la setmana respectivament, han valorat molt positivament les dades d’ocupació tot cobrint bona part de les places, i en alguns casos arribant al 100%. Tots dos esplais han treballat aquest any un mateix centre d’interès, “Canviant el punt de vista”, amb l’objectiu que els infants reflexionin al voltant dels estereotips, el consum responsable, les xarxes socials o la identificació de notícies falses. A través d’activitats i jocs adaptats a l’edat dels nens i les nenes, els infants han après com n’és d’important no quedar-se amb una primera impressió dels fets i del que ens expliquen sinó que informar-se i contrastar és fonamental per tenir una valoració certa sobre els fets. Per la seva banda, el Grup d’Esplai El Castanyot també ha programat casals infantils amb 80 places setmanals.

A més dels casals infantils, adreçat a infants nascuts entre el 2007 i el 2015, el CE El Tricicle ha tornat a programar un casal jove destinat a donar alternatives de lleure als joves nascuts entre el 2001 i el 2016, mentre que el CE El Nus ha fet de nou el casal en anglès on els petits i petites han pogut jugar i passar-ho d’allò més bé amb l’anglès com a llengua vehicular. D’altra banda, els esplais també han valorat molt positivament l’ocupació en les colònies, campaments i rutes adreçades a joves i infants, una opció que els ha acostat a la natura i a conèixer altres indrets fora de Sant Joan Despí.

Campus, l’oferta esportiva

Més enllà dels casals infantils, l’Ajuntament de Sant Joan Despí ha tornat a fer una aposta important per promoure l’esport alhora que les activitats recreatives i educatives entre els nens i les nenes amb una oferta de 255 places setmanals als poliesportius Salvador Gimeno i Francesc Calvet. Tal i com ha succeït amb els casals, la majoria dels torns ofertats s’han omplert, i tot i que no han arribat al 100% de manera generalitzada, l’ocupació ha estat notable. L’Ajuntament també ha ofertat 150 places setmanals d’estades de tennis, pàdel i piscina a les instal·lacions de Tennis Despí, gestionades pel consistori.

Casals a l’agost i al setembre

Tot i que la majoria de famílies opten pel servei de casals i campus durant el mes de juliol, els esplais El Nus i El Tricicle, així com els poliesportius i Tennis Despí, també ofereixen activitats de lleure al mes de setembre, i en el cas del CE El Nus durant tot el mes d’agost al Centre Cívic de Torreblanca.

Els casals i campus es fan en diferents equipaments municipals com els centres cívics i escoles als quatre barris de la ciutat. Podeu consultar aquí totes les activitats programades per l’Ajuntament, els esplais i la resta d’entitats i clubs esportius de Sant Joan Despí.