Esteu aquí

Més de 4.000 alumnes participen a la Setmana de la Ciència

16/11/2021 - Educació

Sant Joan Despí ha iniciat les activitats de la Setmana de la Ciència 2021, un conjunt de propostes destinades a difondre la importància de la investigació i de la recerca científica. Les activitats es desenvolupen als centres educatius de la ciutat, per tal de despertar l'esperit científic entre l'alumnat, des de les escoles bressol fins al batxillerat. 

Aquesta és la setena edició de la Setmana de la Ciència de Sant Joan Despí, que se celebra al mes de novembre coincidint amb la commemoració del Dia Mundial de la Ciència. La iniciativa és fruit de la col·laboració entre l'Ajuntament i la comunitat educativa de la ciutat i implica les escoles bressol, les escoles d'educació infantil i primària, els instituts d'educació secundària i l'escola d'adults.

Durant aquests dies s'organitzen activitats de difusió de la ciència com ara xerrades, tallers, experiments, sortides, observacions, entrevistes amb científics i gimcanes virtuals. En total, una quinzena de propostes a l'abast dels centres educatius i relacionades amb diferents disciplines científiques.

Així, els infants de les escoles bressol descobriran el món dels cargols; l'alumnat d'educació infantil i primària aprendrà a produir el seu propi sabó i a fer trucs de màgia amb les matemàtiques, i coneixerà els secrets del Bosc dels sentits. A l'educació secundària, tindrem observacions astronòmiques, activitats lúdiques amb la robòtica i experiments pràctics relacionats amb l'oceanografia. A més, diferents científics i científiques faran ponències sobre temes com la física, la innovació tecnològica, la intel·ligència artificial o la biologia.  

Les activitats de la Setmana de la Ciència es prolongaran fins a final de novembre. En total, hi participaran més de 4.000 alumnes dels centres educatius de Sant Joan Despí.