Esteu aquí

Sant Joan Despí expressa el seu rebuig a la violència masclista amb diferents actes

20/11/2017 - Feminisme

Coincidint amb la commemoració del Dia Internacional contra la Violència de Gènere, Sant Joan Despí acull diverses activitats per tal de conscienciar sobre aquesta xacra social i per expressar el rebuig de la ciutat a la violència masclista en totes les seves formes. El gruix de les activitats tenen lloc aquesta setmana, però des de principi de novembre ja s'han dut a terme algunes accions com ara xerrades, actuacions musicals o minuts de silenci.

Sota el lema 'Contra la violència de gènere, totes les nostres veus', les entitats que formen part del Consell de Dones i l'Ajuntament de Sant Joan Despí promouen múltiples activitats amb l'objectiu de denunciar la violència contra les dones i les nenes, una violació dels drets humans que lamentablement encara està estesa arreu del món.

L'acte central tindrà lloc el 25 de novembre, a les 12.30 hores, a la plaça de l'Ermita, on es realitzarà una cadena humana per manifestar la repulsa a totes les formes de violència masclista contra les dones i les nenes.

En aquest acte es presentarà un manifest que, enguany, serà llegit per membres del Circuit Local contra la Violència de Gènere. Aquest circuit està format per un equip multidisciplinari de professionals que atenen des del primer moment les dones que han patit violència masclista. Entre les persones que llegiran el manifest hi ha la psicòloga Carol Palau.

El mateix dissabte 25, a les 18 hores, l'Associació Violeta contra la violència de gènere organitza l'acte No t'oblido, en record de les víctimes. Un homenatge que anualment fa aquesta associació a les dones assassinades durant l'any com a conseqüència de la violència masclista.

El dia següent, diumenge 26, Sant Joan Despí se suma a la V Marxa contra les violències de gènere que organitza el Consell Comarcal del Baix Llobregat. La cita és a les 10 hores al Centre Cívic Les Planes des d'on es farà un recorregut que passarà per l'Àrea de Serveis a la Persona i la plaça de l'Ermita, tot finalitzant al parc de Torreblanca. En aquest punt, a les 12.30 hores, tindrà lloc una xocolatada, la lectura del manifest contra la violència masclista i un minut de silenci.

Amb aquestes i d'altres activitats, durant el mes de novembre Sant Joan Despí insta a alçar la veu per expressar el rebuig a la violència masclista contra les dones i les nenes que es produeix arreu del món i per donar suport molt especialment a les dones del municipi que han patit en primera persona aquesta xacra.

Per això, també s'anima a penjar teles liles al balcó de casa, a decorar els aparadors de motius liles i a portar peces de vestir liles, com una forma de sensibilitzar i visibilitzar el suport a totes les dones víctimes de la violència masclista.

Línia d'atenció contra la violència masclista 900 900 120

Servei d'Informació i Atenció a les Dones
Àrea de Serveis a la Persona
Avinguda de Barcelona, 41
Telèfon 93 477 00 51
donesdespi@sjdespi.net
https://www.facebook.com/donesdespi.santjoandespi
Horari: de dilluns a divendres, de 9 a 14 hores, i dilluns i dimecres, de 17 a 19 hores