Esteu aquí

Els petards de gran potència estan prohibits a tot el nucli urbà, llevat dels llocs especials habilitats

Per tal de celebrar la revetlla de Sant Joan amb garanties de seguretat i atenent a les recomanacions i normatives de les autoritats, l'Ajuntament de Sant Joan Despí ha establert un seguit de mesures, entre elles la prohibició de llançar petards de gran potència al nucli urbà i l'habilitació de llocs especials per al llançament de petards.

D'aquesta forma, està prohibit llançar petards de categoria F2 (risc mitjà) i F3 (risc alt) a tot el nucli urbà llevat dels llocs destinats a aquest efecte. La categoria dels petards ha d'estar indicada al seu embolcall.

Per a la revetlla, l'Ajuntament habilitarà espais específics, delimitats i senyalitzats que estaran destinats al llançament de petards, d'ús obligatori en cas de voler llançar petards de gran potència (categoria F2 i F3). Aquests espais senyalitzats es trobaran en les següents ubicacions: 

  • Carrer d’Indústria, entre Gran Capità i avda. Mare de Déu de Montserrat (zona industrial)
  • Carrer de Cirerers, entre Frares i avda. del Baix Llobregat (zona industrial)
  • Pista esportiva Sol Solet: entre carrer de Maria Tarrida i rambla de J.M. Jujol (Centre)
  • Carrer de Torreblanca: terreny al costat de la pista esportiva
  • Carrer de Manuel Vázquez Montalbán: entre carrers Major i Ana María Martínez Sagi (les Begudes)
  • Carrer de la TV3, entre Oriol Martorell i el pàrquing de TV3

A la revetlla de Sant Joan és tradicional el llençament de pirotècnia per celebrar la festa del foc i del solstici d'estiu. Cal assegurar-se de comprar només productes pirotècnics homologats en un establiment autoritzat. Abans d'utilitzar els petards, llegiu les instruccions de cada article.

En encendre els petards, no els subjecteu amb les mans; no us els poseu a prop de la cara ni del cos; utilitzeu mitjans segurs per encendre'ls (metxes i similars); enceneu sempre la metxa per l'extrem; no llanceu petards contra ningú, i no encengueu petards dins de casa. 

Cal respectar la distància mínima obligatòria vers el petard i els límits d’edat: F1 (12 anys i 1 metre); F2 (16 anys i 8 metres) i F3 (18 anys i 15 metres). Eviteu aglomeracions a l’espai públic i no utilitzeu gel hidroalcohòlic o altres productes inflamables en cas que manipuleu petards.

Més informació a interior.gencat.cat/consells autoproteccio/revetlles