Se encuentra usted aquí

L'Ajuntament incrementa la recollida de residus durant les festes de Nadal i Reis

L'Ajuntament de Sant Joan Despí ha posat en marxa un increment del servei de recollida de residus fins al 9 de gener de 2022, per tal de cobrir l'augment de la generació de deixalles que es dona durant les festes de Nadal i Reis. L'objectiu és mantenir l'alt nivell de netedat i de qualitat de l'espai públic de la ciutat.

D'aquesta manera, durant aquests dies s'incrementa la freqüència de la recollida dels contenidors de totes les fraccions (vidre, envasos i paper-cartró). La fracció que més es reforça és la del paper-cartró, que és el residu que més augmenta per l'activitat comercial d'aquestes dates i per les compres per Internet, que són encara més freqüents per Nadal i Reis.

Així, la recollida dels contenidors de paper i cartró es farà a diari, incloent diumenges i festius, de forma que el servei s'incrementarà en un 50% respecte al que és habitual. També es reforça la recollida del cartró dels comerços i de possibles desbordaments als contenidors, que es duplica: al servei habitual, que es fa als vespres, s'hi suma un reforç de recollida als matins i hi haurà serveis addicionals els dies 25 i 26 de desembre i 1 i 6 de gener. 

Cal recordar que el cartró s'ha de dipositar dins del contenidor blau ben plegat, perquè ocupi menys volum i doni cabuda a una major quantitat de residus. En cas contrari, s'originen ràpidament desbordaments i acumulació de caixes a la via pública.

D'altra banda, amb motiu del Nadal i del Cap d'Any, els dies 24 i 31 de desembre el servei de recollida de residus s'avança a les 15 hores. Els dies 25 de desembre i 1 de gener es farà un servei de reforç en la recollida dels contenidors. 

Finalment, el servei de recollida de mobles i voluminosos no funcionarà els dies 24 i 31 de desembre i 5 de gener. 

Civisme i responsabilitat

El reforç de la recollida de residus durant les festes nadalenques té com a objectiu mantenir la qualitat de l'espai públic i evitar desbordaments dels contenidors. Per fer-ho possible, també cal la col·laboració de la ciutadania fent un consum responsable i dipositant els residus correctament al contenidor que pertoca. D'aquesta forma, contribuirem al reciclatge i a protegir el medi ambient.

A Sant Joan Despí disposeu de contenidors de recollida selectiva del paper i cartró (contenidor blau), envasos de plàstic (contenidor groc), vidre (contenidor verd) i matèria orgànica (contenidor marró). Pel que fa a l'oli usat, l'heu de recollir en una ampolla de plàstic i portar-lo als contenidors instal·lats als mercats municipals o a la deixalleria. A la ciutat també funcionen el servei de la deixalleria mòbil -setmanalment- i la deixalleria fixa de la Fontsanta, on cal portar els residus especials, com ara voluminosos, aparells elèctrics, electrodomèstics, piles, medicaments, bombetes, agulles, restes vegetals, runes... 
 

La agenda, al dia

Abril 2024

Lu Ma Mi Ju Vi Do
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30