Esteu aquí

Els delictes a la ciutat es redueixen un 7,4% en el darrer any

20/11/2020 - Policia local

El nombre de delictes comesos a Sant Joan Despí en el darrer any s’ha reduït en un 7,4%, segons les dades presentades a la darrera Junta Local de Seguretat. D’aquesta forma, durant el darrer any s’han comptabilitzat 1.134 delictes davant els 1.224 de l’any anterior, el que representa una disminució del 7,4%. Per tipologies delictives, destaquen els descensos en els robatoris en força a domicili (15,3%), en establiment (24%) i en empresa (25%).

Per la seva banda, el nombre de detencions efectuades ha pujat un 11,8%. La meitat de les detencions han estat realitzades per la Policia Local de Sant Joan Despí.

Aquest darrer any ha estat molt marcat per les actuacions derivades de l’estat d’alarma i les restriccions per la pandèmia de la COVID-19. En aquest àmbit, la Policia Local ha efectuat 1.158 denúncies: 690 per incomplir les restriccions de mobilitat, 379 per no portar mascareta i 89 per incomplir les restriccions en la pràctica esportiva.

Les restriccions de la mobilitat han comportat una disminució del 56% de les infraccions detectades en l’àmbit de trànsit. També s’ha reduït la sinistralitat, en un 51%, gràcies també a les actuacions que s’han realitzat per pacificar el trànsit els darrers anys.

Pel que fa als vehicles de mobilitat personal, com ara els patinets elèctrics, des de l'entrada en vigor de la nova ordenança que els regula s’han formulat prop de 30 denúncies per incompliments: pel tipus de via utilitzada, per la forma de conducció o pel nombre d’ocupants.

Finalment, en matèria de civisme, un àmbit en el qual la Policia Local fa una especial dedicació i campanyes planificades, les denúncies han augmentat un 90%, passant de 122 a 230. Les principals infraccions han estat per molèsties i sorolls, consum a la via pública i tinença d’animals.

Aquestes dades s'han presentat en la sessió ampliada de la Junta Local de Seguretat celebrada el 17 de novembre al Centre Cultural Mercè Rodoreda. Presidida per l'alcalde, Antoni Poveda, la junta està formada per representants de tots els cossos de seguretat que actuen a la ciutat (Policia Local, Mossos d’Esquadra, Policia Nacional i Guàrdia Civil) i també hi participen representants de la societat civil, com associacions de veïns, empresaris i comunitat educativa.