Esteu aquí

Les línies del Nitbus a Sant Joan Despí incorporen el servei de parada a demanda

26/04/2022 - Feminisme

Les línies de Nitbus N12 i N15 al seu pas per Sant Joan Despí han incorporat el servei de parada a demanda. D'aquesta forma, les persones que ho requereixin, especialment dones i menors d'edat, podran demanar baixar de l'autobús nocturn en qualsevol punt del recorregut que fa per la ciutat, amb l'objectiu d'oferir-los més seguretat i confiança. 

L'alcaldessa de Sant Joan Despí, Belén García, i el vicepresident de Mobilitat de l'Àrea Metropolitana de Barcelona, Antoni Poveda, han participat aquest dilluns 25 d'abril en una demostració del servei a Sant Joan Despí.

Segons l'alcaldessa, Belén García, aquest nou servei "és un pas endavant que contribueix al model de ciutat de Sant Joan Despí, que aposta per la mobilitat sostenible, per la mirada de gènere, per la gent jove i per la seguretat". Belén García ha explicat que "el Nitbus cobreix una franja horària amb gent jove que surt a la nit i amb gent que ve de la seva feina o que hi va. Quan ets dona, la mirada a la nit és molt diferent, per tant, des d'aquesta perspectiva de gènere, aquesta petita acció es converteix en una gran acció".

Per la seva banda, el vicepresident de Mobilitat, Transport i Sostenibilitat de l’AMB, Antoni Poveda, ha afirmat que “amb l’expansió dels serveis de bus a demanda, com és aquest cas, seguim millorant el servei de transport públic metropolità. Concretament, amb aquest servei, atenem les necessitats de col·lectius específics, com el de les dones i els menors”. Segons Poveda, “vivim en una zona segura, però volem incrementar la percepció de seguretat de la ciutadania. La flexibilització del servei del Nitbus, amb les parades a demanda en trams específics, facilita que aquests dos col·lectius viatgin amb més tranquil·litat i confiança i aporta aquest extra de sensació de seguretat que perseguim”

Com funciona?

La parada a demanda s’ofereix a la línia N15, en el tram que comprèn l’avinguda del Baix Llobregat, l’àmbit de TV3 i l’Hospital Moisés Broggi, l’avinguda de Barcelona, el carrer Major, la rambla Josep Maria Jujol, el carrer de la Creu d’en Muntaner i l’avinguda de la Generalitat. I a la línia N12, el servei s’oferirà en l’àmbit de Torreblanca. 

El sistema de funcionament de les parades intermèdies a demanda del Nitbus requereix avisar el conductor del lloc aproximat on es vol fer la parada (quan no sigui una parada programada en la línia nocturna), sempre dins de la ruta oficial de la línia, perquè pugui decidir el lloc més segur per aturar-se. La baixada a demanda fora de parades oficials es fa per la porta del davant, en trams urbans on el vehicle pugui parar arrambat a la vorera o sobre passos de vianants. 

Amb la incorporació del servei a les línies N12 i N15 al pas per Sant Joan Despí i Sant Just Desvern, ja són 11 les línies de Nitbus que integren la baixada a demanda.