Esteu aquí

Noves activitats adreçades a la gent gran per fer activitat física i mental

21/05/2021 - Gent gran

L'Ajuntament de Sant Joan Despí posa en marxa noves activitats i serveis adreçats a la gent gran de la ciutat, per tal de fomentar un envelliment actiu, l'autonomia personal i la preservació de la salut.  

Així, aquesta setmana s'han instal·lat elements lúdics a les places del Mercat i del Sol Solet. Es tracta de propostes com ara laberints o jocs de càlcul, amb l'objectiu que la gent gran pugui exercitar la memòria i l'activitat mental. Aquests jocs se sumen a altres elements adreçats a la gent gran, com són les estructures de gimnàstica suau que hi ha en diverses places i zones verdes.

D'altra banda, l'Ajuntament treballa en un programa perquè la gent gran pugui participar en activitats de salut a l'aire lliure amb totes les mesures de seguregat. Així, si la situació epidemiològica ho permet, a partir del 31 de maig posarà en marxa una proposta d'exercicis en diferents places. Seran sessions de tonificació muscular i d'exercici cardiovascular, que es faran de dilluns a dijous, durant els mesos de juny juliol i setembre, a la plaça del Sol Solet, a la plaça de l'Estatut, al davant del Centre Cívic Torreblanca i al davant del Centre de Gent Gran Cirerers.

Una proposta especialment pensada per mantenir el cos en forma i adaptada a les necessitats de la gent gran. Per participar en aquestes sessions d'exercici a l'aire lliure, cal inscriure-s'hi al telèfon 93 749 73 97. 

Finalment, l'Ajuntament també endegarà tallers de memòria que es faran al pati del Centre de Gent Gran Cirerers. Seran els dimarts i dijous, en horari de 9 a 10 hores i de 10.15 a 11.15 hores. Per a més informació, cal adreçar-se al Centre de Gent Gran Cirerers (telèfon 93 749 73 97).