Esteu aquí

Sant Joan Despí alça la veu contra les violències masclistes amb les activitats del Novembre feminista

15/11/2022 - Feminisme

Sant Joan Despí, en arribar el mes de novembre, alça encara més la veu en contra de les violències masclistes. Amb motiu de la celebració del Dia Internacional per l'erradicació de la violència vers les dones, el dia 25, a la ciutat es multipliquen les propostes i les activitats reivindicatives, formatives, conscienciadores, esportives, educatives, que fan de Sant Joan Despí un clam per avançar en l'eliminació de la violència que pateixen les dones.

En el que ha esdevingut un autèntic novembre feminista a la ciutat, des de tots els àmbits s’organitzen activitats amb l’objectiu comú de conscienciar tothom que cal actuar per frenar les violències vers les dones. Així, tant des de l’Ajuntament com des de l’àmbit associatiu, es fan tallers, xerrades, activitats educatives i esportives...

D’entre les propostes d'aquest any, en destaca la presentació d’una nova eina al servei de les dones de la ciutat: el Cercador de Dones Expertes de Sant Joan Despí. Una iniciativa emmarcada dins el projecte Trencant la Bretxa Digital que té per objectiu visibilitzar i compartir l’expertesa de les dones en tots els àmbits professionals i crear una xarxa col·laborativa entre les santjoanenques.

Per la seva banda, el 25 de novembre, Dia Internacional per l'erradicació de la violència vers les dones, es llegirà el manifest reivindicatiu davant de l'Ajuntament. 

Altres activitats organitzades per l'Ajuntament seran dos tallers adreçats a joves sobre amor, rols i estereotips de gènere; l'obra de teatre Sex toy, la rebelión de las muñecas; i la xerrada feminista Violencia sexual, pornografía y prostitución: realidades, mitos y propuestas éticas, a càrrec d'Amelia Tiganus, escriptora i activista feminista supervivent del tràfic de dones. 

Les entitats de la ciutat també se sumen al Novembre feminista amb diferents propostes, com l'acte No t'oblido, de l'Associació Violeta; l'activitat en contra de les violències masclistes de l'Esplai El Nus; els partits femenins contra la violència masclista del Bàsquet Club Sant Joan Despí; o el torneig virtual d'escacs del Club Escacs Sant Joan Despí.

I el 27 de novembre, Sant Joan Despí se sumarà a la IX Marxa del Baix Llobregat contra la violència masclista, que finalitzarà al parc de Torreblanca. 

A més de la celebració del Novembre feminista, durant tot l’any Sant Joan Despí no oblida la xacra de les violències masclistes ni deixa de treballar en la seva erradicació. Els darrers mesos, l'Ajuntament ha aprovat protocols d’actuació específics en l’àmbit de l’oci o esportius, s’ha posat en servei la parada a demanda al bus nocturn i s’ha avançat en la construcció del nou Centre d'Informació i Recursos per a Dones, que en pocs mesos serà una realitat, entre altres iniciatives.

CONSULTA EL PROGRAMA DEL NOVEMBRE FEMINISTA DE SANT JOAN DESPÍ