Esteu aquí

Sant Joan Despí referma el seu compromís amb els drets de les dones en la celebració del 8 de març

08/03/2021 - Dona

Sant Joan Despí ha celebrat el 8 de març la lectura del manifest reivindicatiu del Dia Internacional de les Dones, un acte que ha tingut lloc a la plaça del 8 de març, davant de l'Àrea de Serveis a la Persona, amb la participació de la primera tinenta d'alcalde i coordinadora del Govern, Belén García, i de la tinenta d'alcalde d'Igualtat, Judith Riera. Les noies del Consell d'Adolescents han estat les encarregades de llegir el manifest, que expressa el compromís de la ciutat per una societat igualitària, justa, equilibrada, inclusiva i integradora.

El manifest d'enguany alerta que la crisi provocada per la COVID-19 ha agreujat les discriminacions i la precarietat que pateixen les dones per la qual cosa cal seguir lluitant perquè aquesta crisi no suposi cap pas enrere en els avenços socials assolits els darrers anys.

Al voltant de la commemoració del 8 de març, Dia Internacional de les Dones, l'Ajuntament de Sant Joan Despí i les entitats de dones han preparat un seguit d'activitats per reivindicar la igualtat de drets, que van arrencar l'1 de març amb els cinc minuts de silenci contra la violència masclista que organitza l'Associació Violeta.

El programa d'enguany també inclou activitats relacionades amb la cultura, com la xerrada on line amb Conxa Solans, guanyadora del 10è Premi Delta de Narrativa (9 de març) o la presentació del llibre Imbatibles. La edad de las mujeres (17 de març).

Altres activitats són el col·loqui virtual sobre cooperació Dona, motor de transformació a la Mediterrània (10 de març) o la xerrada Ciberfeminisme, un espai a conquerir, a càrrec de DonesTech (16 de març). 

Amb motiu del 8 de març, l'Ajuntament també organitza un taller de recerca de feina, adreçat a dones més grans de 45 anys, i acostarà la tecnologia a estudiants de primària, secundària i batxillerat a través de jocs, xerrades i dinàmiques en grup per animar les noies a emprendre camins tecnològics. Per la seva banda, el Casal de Joves El Bulevard organitza un concurs de vídeos per la igualtat. 

Les entitats esportives de Sant Joan Despí també estan compromeses en la lluita per l'equitat de gènere i per això al llarg d'aquest mes de març, a l'inici dels partits i als entrenaments, hi haurà actes simbòlics de suport al Dia Internacional de les Dones.