Esteu aquí

Sant Joan Despí commemora el Dia Internacional per l'eradicació de les violències envers les dones

24/11/2020 - Dona

L'Ajuntament de Sant Joan Despí commemora el Dia Internacional per l'eradicació de les violències envers les dones amb un conjunt d'actes a l'entorn del dia 25 de novembre. La commemoració té com a objectiu lluitar contra les violències masclistes i sensibilitzar la ciutadania sobre la violència que s'exerceix sobre les dones.

Enguany, la lectura del manifest del 25N anirà a càrrec de dones emprenedores de la ciutat. Donada la situació sanitària, serà un acte restringit sense convocatòria oberta a la ciutadania. La lectura del manifest es podrà seguir per les xarxes socials municipals el dia 25 a les 18 hores.

D'altra banda, el dissabte 28 de novembre tindrà lloc la III Jornada Feminista contra les violències masclistes, que es farà en format on line pel canal DespíTV. La programació de la jornada inclou una xerrada amb les creadores de Towanda Rebels, un projecte que uneix divulgació i formació feminista, i una taula rodona sobre les violències masclistes en temps de COVID-19.

Les entitats de dones de Sant Joan Despí també organitzen activitats. L'Associació de dones Marhaba farà una xerrada on line el divendres 27 amb el títol El valor de les dones, audàcia i coratge, mentre que l'Associació Violeta farà el seu tradicional acte No t'oblido, el dissabte 28, a la plaça del Mercat, enguany per sensibilitzar sobre les violències masclistes que pateixen nens i nenes.

En el que va d'any, 41 dones han estat assassinades a Espanya per la seva parella o exparella, 11 de les quals a Catalunya. A més, en temps de pandèmia, amb les mesures de confinament i les restriccions de mobilitat, s'ha agreujat la vulnerabilitat de les dones en situació de violències masclistes i dels seus fills i filles. Amb la commemoració del 25N, l'Ajuntament de Sant Joan Despí referma el seu compromís de seguir treballant contra qualsevol tipus de violència envers les dones.

Per tal de sensibilitzar a la ciutadania, a mitjan de novembre l'Ajuntament va posar en marxa una campanya a l’espai públic per rebutjar les violències masclistes, com a punt de partida dels actes del 25N. La campanya ha consistit en un conjunt de senyals que contenen lemes que mostren el rebuig a qualsevol forma de violència masclista envers les dones, com ara ‘Ciutat lliure de violències masclistes’, ‘STOP violències masclistes’, ‘No les deixis soles 900 900 120’, ‘Aturar les violències masclistes també és cosa teva’ o ‘El masclisme mata’.