Esteu aquí

La ciutadania es concentra per demanar més recursos contra la violència masclista

Acte de rebuig a la violència de gènere
L'alcalde ha reclamat un veritable pacte d'Estat contra la violència
La regidora d'Igualtat ha llegit el manifest
La lectura ha acabat amb un minut de silenci

19/06/2017 - Feminisme

Sant Joan Despí s'ha sumat a la campanya estatal #AlertaFeminista per exigir al govern de l'Estat que aporti més recursos per lluitar contra la violència masclista. Molts municipis de Catalunya, entre ells, Sant Joan Despí, han fet aquest migdia una concentració ciutadana i la lectura d'un manifest davant de l'Ajuntament per exigir que s'ampliï la partida dels pressupostos generals destinada a lluitar contra la violència.

En el que portem d'any 36 dones han estat assassinades per les seves parelles o exparelles, i 6 infants han mort a causa de la violència masclista. Després d'anys de lluita per impulsar mesures i demanar més recursos, ara les entitats feministes i els Ajuntaments van més enllà i demanen al govern de l'Estat una partida de 120 milions d'euros als pressupostos destinada a lluitar contra aquest tipus de violència. Els comptes generals només han reservat una partida de 31 milions d'euros a finançar la lluita contra la violència masclista, el que suposa un 0,00011% del total del pressupost, un 10% menys que fa 7 anys. Aquesta disminució els recursos implica que no es destinaran diners a la prevenció en els àmbits educatius, sanitari i de mitjans de comunicació, i que no es millorarà la resposta judicial ni el cost dels serveis jurídics, psicològics i socials en les entitats locals establerts a la Llei d'Igualtat, segons recull el manifest que s'ha llegit aquest migdia.

Durant la concentració, l'alcalde de Sant Joan Despí, Antoni Poveda, ha reclamat un “veritable pacte d'Estat contra la violència, amb recursos i el compromís de tots els partits polítics d'acabar amb aquesta xacra. Sense recursos no és possible fer-hi front a aquest drama”. La regidora d'Acció Social i Igualtat, Margi Gual, ha estat l'encarregada de llegir el manifest que, entre d'altres qüestions, ha posat sobre a taula "la violència masclista afecta a la meitat de població i té una causa estructural que és la desigualtat entre dones i homes".