Esteu aquí

L'Ajuntament impulsa una campanya cívica per buscar la complicitat de la ciutadania en el manteniment d'un Sant Joan Despí net

L'Ajuntament de Sant Joan Despí ha iniciat una campanya cívica per incidir en la necessitat de continuar reciclant correctament i mantenir en bones condicions la via pública. La campanya, amb el lema Sant Joan Despí és casa teva, recorda que la ciutat és un espai comú que cal cuidar entre tots i totes.

Sant Joan Despí ha estat pionera en l'impuls de campanyes de conscienciació que busquen la complicitat i la participació de la ciutadania per millorar i mantenir la ciutat tan neta com sigui possible. En aquesta ocasió, la campanya es pot veure en diferents suports publicitaris ubicats a la via pública, amb missatges relatius a l'ús responsable dels contenidors i de les papereres i informació sobre serveis a disposició de la ciutadania com les deixalleries o la recollida de mobles.

642 contenidors de recollida d'escombraries

La campanya posa l'accent, per exemple, en el bon ús dels contenidors d'escombraries ubicats al carrer. Actualment, Sant Joan Despí disposa de 642 contenidors de recollida selectiva i de la fracció resta. El canvi de contenidors realitzat l'any 2019 va permetre un salt qualitatiu tot dotant la ciutat de més bateries de contenidors amb més capacitat. En paral·lel s'han anat introduint altres millores, la més recent ha estat el reajustament de l'horari de recollida dels contenidors de la fracció resta –els més nombrosos– per preservar el descans dels veïns i veïnes.

Paral·lelament a la recollida en contenidor de carrer, l'Ajuntament de Sant Joan Despí, amb l'ajuda d'altres administracions com l'Àrea Metropolitana de Barcelona, ​​proporciona a la ciutadania altres eines per ajudar-la en el reciclatge, com la Deixalleria de la Fontsanta o la deixalleria mòbil que visita durant la setmana els diferents barris de la ciutat i que ha estrenat vehicle nou. La ciutadania pot portar en aquests serveis municipals petits electrodomèstics, oli usat, piles, etc. A més, l'oli usat també es pot dipositar als mercats municipals del Centre i de les Planes.

Per acabar, l'Ajuntament també disposa d'un servei gratuït de recollida de mobles actiu de dilluns a diumenge. Per accedir a aquest servei heu de trucar al telèfon 93 480 60 40 i avisar del dia i l'hora en què dipositareu el residu del qual us voleu desprendre.

Mantenir la ciutat en condicions òptimes requereix un enorme esforç econòmic i de personal per part de l'Ajuntament de Sant Joan Despí, que lluny de reduir els nivells de qualitat manté i fins i tot incrementa els recursos perquè els serveis segueixin complint la seva funció.