Esteu aquí

L'Ajuntament reforça el servei de recollida de residus durant les festes, amb atenció especial al cartró

L'Ajuntament de Sant Joan Despí realitzarà un reforç del servei de recollida de residus coincidint amb les festes de Nadal i Reis, una època en què es genera un volum excepcional de deixalles. D'aquesta forma, aquests dies s'augmentarà la freqüència de la recollida dels contenidors de totes les fraccions, amb atenció especial a la recollida del cartró.

El cartró, ben plegat

El cartró és el residu que està augmentant més significativament, a causa de l'auge de les compres per Internet, que són encara més freqüents en aquestes dates. En el que va d'any, a Sant Joan Despí s'han recollit 909 tones de cartró, el que representa una mitjana de més de 80 tones mensuals. El cartró s'ha de dipositar dins del contenidor blau ben plegat, perquè ocupi menys volum i doni cabuda a una major quantitat de residus. En cas contrari, s'originen ràpidament desbordaments i acumulació de caixes a la via pública.

Durant les festes de Nadal i Reis, a Sant Joan Despí la recollida dels contenidors de cartró es farà diàriament, incloent també els diumenges i els dies festius. Així mateix, l'Ajuntament reforçarà el servei de recollida del cartró comercial: al servei habitual, que es fa de dilluns a dissabte als vespres, s'hi sumarà un reforç de recollida diària als matins. D'aquesta manera, es dona resposta a l'increment en l'activitat dels comerços durant les festes nadalenques que comporta la generació de més residus de paper i cartró.

Col·laboració ciutadana

Amb el reforç del servei de recollida de residus durant les festes nadalenques, l'Ajuntament vol mantenir la qualitat de l'espai públic i evitar desbordaments dels contenidors. Per fer-ho possible, demana també la col·laboració de la ciutadania perquè es faci un consum responsable i perquè els residus es dipositin correctament al contenidor que pertoca. D'aquesta forma, contribuirem a la recollida selectiva de les deixalles, al reciclatge i a la protecció del medi ambient.

Recordeu que a Sant Joan Despí disposeu de contenidors de recollida selectiva del paper i cartró (contenidor blau), envasos de plàstic (contenidor groc), vidre (contenidor verd) i matèria orgànica (contenidor marró). Pel que fa a l'oli usat, el podeu recollir en una ampolla de plàstic i portar-lo als contenidors instal·lats als mercats municipals o a la deixalleria. A la ciutat també funcionen el servei de la deixalleria mòbil -setmanalment- i la deixalleria fixa de la Fontsanta, on podeu portar residus especials, com ara voluminosos, aparells elèctrics, electrodomèstics, piles, medicaments, bombetes, agulles, restes vegetals, runes...