Esteu aquí

Declaració institucional pels drets del col·lectiu LGBTI

29/06/2021 - Alcalde

L'Ajuntament de Sant Joan Despí ha aprovat una declaració institucional en defensa dels drets del col·lectiu LGBTI i on referma el compromís de la ciutat per eradicar l'LGBTIfòbia i qualsevol tipus de discriminació.

En la sessió ordinària celebrada aquest dimarts, el Ple municipal ha aprovat, per unanimitat de tots els grups, la declaració institucional en motiu del 28 de juny, Dia per l'Alliberament Lesbià, Gai, Bisexual, Transsexual i Intersexual

En aquesta declaració, l'Ajuntament vol reivindicar i defensar els drets del col·lectiu LGTBI. El consistori fa una crida a les persones afectades per l'LGBTIfòbia a utilitzar els canals que tenen al seu abast a la ciutat i demana a tota la ciutadania que s’impliqui en la defensa dels drets i llibertats de les persones LGTBI.  

L'Ajuntament també es compromet a visibilitzar el Dia per l'Alliberament Lesbià, Gai, Bisexual, Transsexual i Intersexual i a mantenir, tot l’any, el compromís amb el dret a ser, vestir-se, expressar-se i estimar com cadascú vulgui, amb tots els drets i tot l’orgull.

En la declaració institucional, l'Ajuntament també dona suport a les reivindicacions que el Consell Nacional LGBTI fa públiques en el seu manifest, com ara la necessitat de continuar avançant en la formació específica del professorat en la diversitat i la realitat LGBTI, que permeti la creació d’espais segurs i de confiança per a l’alumnat LGBTI; garantir el dret a la reproducció assistida a dones lesbianes i la reducció de les llistes d’espera en aquest camp; continuar la descentralització del Servei de Trànsit, que atén les persones TRANS*, i sgeuir implementant la llei 11/2014 de garantia dels drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals adaptant-la a les noves necessitats.

Durant l'aprovació de la declaració, l'alcalde de Sant Joan Despí, Antoni Poveda, ha expressat que la ciutat "seguirà treballant amb l'objectiu d'eradicar l'LGBTIfòbia i totes les seves formes". Podeva ha afegit que "a més, avui és un dia històric perquè el Govern d'Espanya aprovarà l'avantprojecte de llei per la igualtat real i efectiva de les persones trans i per la garantia dels drets de les persones LGTBI, un pas més per avançar cap a una societat més igualitària i amb total llibertat"