Esteu aquí

L'alcalde de Sant Joan Despí demana més presència dels Mossos a la ciutat

17/08/2020 - Ajuntament

L'alcalde de Sant Joan Despí, Antoni Poveda, ha convocat avui dilluns, 17 d'agost, una reunió de la Junta de Seguretat Local de Sant Joan Despí, amb la presència de representants dels diferents cossos policials –Mossos d'Esquadra, Policia Nacional, Guàrdia Civil i Policia Local– i del tinent d'alcalde de Seguretat Ciutadana, Convivència i Serveis Generals, Cristian Rastrojo.

Durant la sessió, Poveda, a banda d'agraïr la tasca realitzada pels cossos policials als darrers dies, ha demanat més efectius de Mossos d'Esquadra a la ciutat, tenint en compte els 500 nous agents que té previst incorporar properament la policia catalana, principalment a la zona de l'àrea metropolitana de Barcelona. En aquest sentit, l'alcalde ha recordat que els Mossos han de compartir amb els efectius de la Policia Local la responsabilitat de garantir la seguretat a l'espai públic.

La Junta, presidida per l'alcalde, ha fet balanç de les actuacions realitzades al barri de les Planes i ha analitzat la situació arran el desallotjament de la nau ocupada il·legalment del carrer del Gran Capità. Antoni Poveda ha remarcat igualment que cal actuar per tal d'evitar situacions de violència, alentades per la presència de grups aliens al barri, amb una clara voluntat provocadora.

Durant la Junta s'ha recordat que el desallotjament de dimecres, 12 d'agost, es va decretar un cop aconseguida la imprescindible autorització judicial i, en cap cas, va ser una acció vinculada als fets produïts la nit anterior.

Un cop desallotjats els immobles ocupats, l'Ajuntament ha procedit, com a mesura preventiva, a tapiar els possibles accessos per evitar una nova ocupació.